ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Специални предложения
Машина за истории - Колективно издание

Машина за истории

Колективно издание

16-02-2017

...

192

Мека

140/215 мм

0.35 кг.

978-619-209-031-9

Да

12 лв. КУПИ

Описание

Тази Машина за истории е произвела една фантастично пъстра бонбониера за читателя – с класическа, дори научна фантастика; с вездесъщото фентъзи – със здрави етнокорени или посадено в наднебесни светове; страхотийки – ужасийки; разходки във или в покрайнините на виртуалната реалност; мистерии и всякакви спойки от поджанровете на Супержанра.

Понякога машината е печатала философски сериозни визии за Вселената или за модерното общество, за човека и природата, за човека и машината (както и за природата или машината без човека); понякога, като за собствено удоволствие, е писала просто заради играта.

Програмистите на машината са от кръга на електронното списание „Сборище на трубадури“, които от пет години (2012–2016) провеждат конкурси за кратък фантастичен разказ в памет на Агоп Мелконян – изумително многолик творец, а познат все пак най-вече като автор и издател на фантастика. На него са посветени няколко текста в книгата, но по-дълбоката връзка е в жанровата пъстрота на трубадурските литературни надпревари и конкурсите за разказ в Агоповото списание „Зона F“, както и в участието на млади, дори прохождащи автори. Най-вероятно много от имената в тази антология няма да са ви познати, но честито за срещата с тях.

 

Велко Милоев

Няма добавени ревюта за тази книга.

Няма добавени коментари за тази книга.

Моля, влезте във профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж